Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zsolt Gál z Maďarského Fóra: Keď to bude takto pokračovať, hrozí ďalšie nekontrolované šírenie nákazy

.zsolt Gál .stĺpčeky .neparlamentná alternatíva

Už to bolo stokrát povedané, ale stále to platí: kým neexis­tuje vakcína, rúška sú ďaleko najefektívnejším a najlacnejším prostriedkom v boji proti koronavírusu. Podľa aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR platí: „Rúško sa musí nosiť aj v prostriedkoch hromadnej dopravy, teda v autobusoch MHD aj diaľkovej dopravy, vo vlakoch, a takisto na letiskách či vo vnútorných priestoroch autobusových a železničných staníc....“

Zsolt Gál z Maďarského Fóra: Keď to bude takto pokračovať, hrozí ďalšie nekontrolované šírenie nákazy SITA/Branislav Bibel Zsolt Gál vľavo.

verejná doprava, alebo skôr (a doslova) hromadná doprava je špecifickým prípadom a predstavuje azda najväčšie riziko z hľadiska šírenia nákazy COVID-19. Jednoducho, počet cestujúcich sa nedá, oproti športovým podujatiam, obmedziť na 50 alebo menej osôb v jednej vlakovej súprave. Väčšina cestujúcich nemôže výrazne obmedziť cestovanie ako návštevu veľkých nákupných centier a dokonca pre väčšinu pracujúcich je problém sa vyhnúť aj dopravnej špičke. Nemôžu nahradiť hromadnú dopravu individuálnou, lebo na to nemajú, a keď by to urobili (a presadli do áut), tak by doprava úplne skolabovala.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite