Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Europoslankyňa Miriam Lexmann: Pandémia nám ukazuje veci, ktoré nevieme ovplyvniť

.miriam Lexmann .stĺpčeky .neparlamentná alternatíva

Na niektoré veci sa pripraviť dá, na iné nie. Dalo sa pripraviť lepšie na druhú vlnu pandémie? Dá sa lepšie zvládať? Verejná kritika krokov vlády je dnes na dennom poriadku. Ja by som diskusiu rada posunula do inej roviny, ktorú nám tieto časy ukazujú.

Europoslankyňa Miriam Lexmann: Pandémia nám ukazuje veci, ktoré nevieme ovplyvniť SITA/Branislav Bibel

prvá vlna bola sprevádzaná masívne rozšírenou rétorikou „musíme urobiť všetko pre to, aby sme koronu porazili.“ Nové krízové procesy, ale aj bežné konanie a myslenie ľudí, spoločne sledovali cieľ víťazstva nad pandemickým nepriateľom, pre niektorých známym ako „hnusoba“. Tomu sa podriadilo aj obmedzenie mnohého, bez čoho sme si dovtedy nedokázali predstaviť život a nie div, v hre bolo a stále je najviac – zdravie a ľudské životy. Z debaty však do veľkej miery vypadla pre život a zdravie iná dôležitá otázka: „Čo potrebujeme do budúcna zmeniť, aby sa ťaživé udalosti neopakovali?“ Dnes totiž „porazíme“ COVID-19, zajtra môže prísť niečo iné. Problém je hlbší, než aktuálne sa šíriaci vírus. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite