Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pavel Nechala zo strany Spolu: Zvládame druhú vlnu pandémie?

.pavel Nechala .stĺpčeky .neparlamentná alternatíva

Ak premiér I. Matovič hovorí o zlyhaniach, vždy sa rád o zodpovednosť podelí. Preto sme si v lete údajne užívali slobodu a následne nerozvážnosť, ľahkovážnosť a egoizmus zvíťazili. Individuálnych zlyhaní bolo skutočne veľa a učebnicový príklad ponúkol sám premiér na svadbe svojho kolegu. Na druhej strane sú však aj individuálne zlyhania predvídateľné a mali by k nim smerovať jasné a účinné opatrenia. Zvládame teda druhú vlnu pandémie?

Pavel Nechala zo strany Spolu: Zvládame druhú vlnu pandémie? SITA/Branislav Bibel

boj s koronavírusom má viacero neznámych a súčasne má legitímne protichodné záujmy na ochrane verejného zdravia na jednej strane, a ekonomiky, zamestnanosti na druhej. O to viac je potrebné, aby do tejto neistoty vstupovalo vedenie štátu uvážlivo, rozhodne a zrozumiteľne.

 Namiesto toho sme svedkami gamifikácie (hrajuškania), napínavého sledovania zasadnutí rôznych komisií, bombastických tlačoviek, nočných a ranných rokovaní.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite