Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Schutza: Navaľnyj a Nord Stream II

.peter Schutz .stĺpčeky .komentár týždňa

Znie to čudne, možno až neuveriteľne, ale je možné, že skôr než pomermi v Rusku pohne najvýraznejší kritik Putinovho režimu Navaľnyj medzinárodnou politikou.

Komentár Petra Schutza: Navaľnyj a Nord Stream II Natália Ložeková

atentát na Navaľného vyvoláva naprieč nemeckou politikou také pobúrenie a šokové vlny, že sa začína otriasať aj posvätná krava nemeckej energetickej politiky – Nord Stream II. Útok na život opozičného lídra je, samozrejme, viac než dosť na najtvrdšiu odpoveď. Doterajšie reakcie, napríklad aj tie po nedávnej vražde Gruzínca v Berlíne, boli „zastropované“ na vypovedávaní diplomatov a iných „soft“ opatreniach, zohľadňujúcich prioritu udržiavania dialógu s Ruskom (šampiónom toho v EÚ je Macron). 

Bezhraničná drzosť, s akou ruské tajné služby zopakovali „skripaľovský“ scenár s novičokom, a bohorovnosť, s akou Putin povolil prevoz do Berlína, sú však tá najprovokačnejšia frčka do nosa Západu, provokácia provokácií, akú si Putin doteraz nedovolil. Akoby Merkelovej a spol. rovno odkázal: Môže aj sto laboratórií dokázať novičok v Navaľného tele, ste iba pokrytci a farizeji, lebo maximum, čo si na mňa trúfnete, je ďalšie rétorické cvičenie a štyri nepodstatné sankcie prefiltrované tak, aby neboleli niektorú veľkú európsku korporáciu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite