Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Tomáša Němečka: Nečas a horkosť bez katarzie

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

O jednej téme píšem pre .týždeň už sedem rokov a až teraz sa pomaly uzatvára: český expremiér Petr Nečas bol minulý štvrtok zbavený obžaloby z „podplácania poslancov“. Podľa súdu sa skutok nestal.

Komentár Tomáša Němečka: Nečas a horkosť bez katarzie Natália Ložeková

sedem rokov uplynulo od zásahu na českom Úrade vlády, ktorý v júni 2013 viedol k pádu Nečasovho kabinetu a predčasným voľbám, takmer zničil najstaršiu porevolučnú stranu ODS, prekreslil politickú mapu a katapultoval k moci Andreja Babiša. Nečas bol obvinený vo februári 2014. 

Teraz po rokoch sa štátnym zástupcom rozpadla konštrukcia obžaloby: nielenže nepreukázali, že by premiérovo konanie bolo trestné, ale nepreukázali ani, že sa vôbec stalo! Bohužiaľ, som to veštil od počiatku. Láskavý čitateľ nech si v archíve nájde .týždeň č. 8/2014: „V policajnom obvinení chýba kľúčový dôkaz, že to bolo niečo za niečo,“ lenže štátny zástupca sa nepoučí, „kým nenarazí na súde“. Stalo sa.Tým nemá byť povedané, že Petr Nečas je nevinná obeť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite