Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pohľad Karolíny Farskej: Konšpirácie ako zbrane budúcnosti, Bielorusi sa musia stále brániť obom

.karolína Farská .stĺpčeky .pohľad Karolíny Farskej

Demokracia ale nie je o jednom boji, vďaka ktorému už budeme mať navždy „odrobené“. Je o neustálom budovaní a zápase o spravodlivú spoločnosť.

Pohľad Karolíny Farskej: Konšpirácie ako zbrane budúcnosti, Bielorusi sa musia stále brániť obom

tridsať rokov máme na Slovensku slobodu, sme zvyknutí na pohodlie demokracie. Obušky v uliciach vystriedalo nastolenie právneho štátu a volebný hlas občanov sa stal svätosťou. Demokracia ale nie je o jednom boji, vďaka ktorému už budeme mať navždy „odrobené“. Je o neustálom budovaní a zápase o spravodlivú spoločnosť. 

Našťastie, nestalo sa z toho len opakované klišé, ale pomaly aj skutočne žitá samozrejmosť. Keď došlo k jej ohrozeniu – nakoniec stalo sa tak i na Slovensku pred dva a pol rokom po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej – boli to opäť občania ktorí si nenechali ukradnúť krajinu a volali po vláde práva.Bežnou praxou v bývalom režime by boli práve zbrane a násilie z pozície mocných, prišli „len“ konšpirácie a klamstvá. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite