Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Chrappa: O diabloch a jadrových zbraniach

.štefan Chrappa .stĺpčeky .cirkev pod lupou

Po tom, čo som v jednom z minulých čísel písal o tom, že pápež František nie je ani náhodou heretikom, prišiel mi zaujímavý list.

Štefan Chrappa: O diabloch a jadrových zbraniach Angelo Carconi/AP/SITA

za heretika bol František v istých kruhoch označený v súvislosti s dokumentom Amores Laeititia, ktorý údajne pozmeňuje učenie katolíckej cirkvi o nerozlučiteľnosti sviatostného manželstva. Nepozmeňuje! Súčasťou listu bol text, ktorý mi pri zbieraní podkladov pre môj článok ušiel a ďakujem zaň. Bola tam však aj báseň, ktorá pápeža Františka označuje nie za heretika, ale rovno za diablovho spojenca. 

 Nepodpísaný autor sa odvoláva na Bibliu, v ktorej je zakódované, že v mene Bergoglio je „Gog“. Gog a Magog, to je symbolické označenie antikristových síl. Tieto pojmy sa nachádzajú v Jánovej Apokalypse a tiež u proroka Ezechiela. Podobné názory zaznamenávam už dlhšie. Vnímal som ich aj v súvislosti s Jánom Pavlom II. či Benediktom XVI., hoci ich mená na „odvrátenú“ stranu vôbec nepoukazovali. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite