Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovo brata Filipa: Na programe dňa

.brat Filip .stĺpčeky .slovo františkána

Klasik vraví: „Rybári ľudí vedia, že každý človek v niečom pláva.“

Slovo brata Filipa: Na programe dňa Natália Ložeková / natalialozekova.sk

približne podľa vzoru apoštola Petra stal som sa aj ja rybárom ľudí. Toho Petra, ktorý Ježiša zrádzal slabosťou a hneď potom vyznával  lásku k Nemu. Vidím, ako sú ľudia plynúci  v časopriestore mimoriadne ovplyvnení verejnou mienkou. Aj ja vždy, keď mám sem niečo napísať, premýšľam, aké témy rezonujú v spoločnosti na programe dňa. Napríklad:

1. Uľahčenie 

Ľudia opúšťajú koronu a vychádzajú zo svojich mentálnych zákopov. Vďaka našej nakupovacej službe som videl, ako strach o zdravie paralyzuje ľudí. Do toho ako zázrak pôsobila starká Terézia z trnavského sídliska, ktorá nám vždy v rámci svojich nákupov dala zadovážiť nanukovú tortu a potom nás nútila jesť ju s ňou. Až nám jej suseda zložila básničku: „Ty máš útechu brata Filipa z kostola za kláštorom a ja psa Filipa tu v byte pod stolom.“ Každá návšteva ma tam osviežila. Pani Terézia v rokoch ako chodiaca reklama na život!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite