Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Zajaca: Pellegriniho umyvárka

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Prečo odišiel? Je zradca? Tieto dve otázky dostáva v posledných dňoch Pellegrini najčastejšie. Obe sú nezmyselné. Pellegriniho spôsob má v slovenskej ponovembrovej politike dlhú tradíciu.

Komentár Petra Zajaca: Pellegriniho umyvárka NATÁLIA LOŽEKOVÁ/NATALIALOZEKOVA.SK

mečiar odišiel z VPN so svojimi nohsledmi, Gašparovičom, Kováčom, Kňažkom, Filkusom, Húskom. Kňažko potom odišiel do DÚ, odtiaľ do SDK a SDKÚ. Fico odišiel z SDĽ a založil Smer. Gašparovič sa odpútal od Mečiara a stal sa prezidentom Smeru. Dzurinda zamával KDH a založil SDKÚ. Z KDH odišiel kdekto kdekam. Matovič sa odpútal od Sulíka, vzniklo OĽaNO, a kto si dnes ešte pamätá, že to mali byť obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti? Obyčajní nie sú, ani nezávislí. Boli to zrady?

Všetci do jedného tvrdili, že odišli, lebo milovali národ a cítili sociálne, kresťansky, liberálne. Alebo 1488. Všetci do jedného sa však vybrali za pachom moci a za svojím potkaniarom, mali úspech a skončili zle, lebo ich opustila moc a s ňou aj fortúna. Fico je len posledný v rade. Čím menej sa mu darí, tým viac kope, lebo síce sledoval Mečiara na ceste k moci, ale zabudol si lepšie všimnúť, ako sa zmenil z desparáda na komika na ceste nadol.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite