Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Peter Zajac: Autentický politik

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Autentickosť sa chápe na Slovensku u politika ako pozitívna vlastnosť. Autentický je politik, ktorý je pôvodný, originálny. Našský autentický politik je však taký, aký je.

Peter Zajac: Autentický politik IUSTRÁCIA NATÁLIA LOŽEKOVÁ/NATALIALOZEKOVA.SK

po voľbách sme zvládli prvú vlnu koronavirózy a vláda spustila rozsiahle personálne výmeny. Sú oprávnené. Mečiarove, Dzurindove a Ficove kádre sa usadili v štátnej správe, v zdravotníctve, súdnictve, na prokuratúre, na polícii, medzi vyšetrovateľmi ako hrdza. Je to zdanlivá maličkosť, ale zatiaľ najväčšmi potešila zdanlivá maličkosť – asi vôbec prvé odmietnutie profesúry doc. Antalu, ktorého dielo Medzinárodné aspekty školskej telesnej výchovy je plagiát. 

Plagovanie je u nás národným športom, hoci je čistou krádežou a korupciou. Preto som ocenil, že proti udeleniu profesorského titulu pána docenta sa postavili na Vedeckej rade Univerzity Komenského predseda SAV Pavol Šajgalík aj predseda Učenej spoločnosti Peter Moczo. Ak má byť veda na Slovensku vedou a profesori profesormi, inej cesty niet.  

Ešte raz – výmeny sú oprávnené.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite