Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Schutza: Výstraha Matovičovi a „obroda” Smeru

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Je zrejmé, že preferencie namerané tri mesiace po voľbách nemajú signalizačný význam ani pre kratšiu, nieto ešte vzdialenejšiu budúcnosť. Niet presvedčivejšej evidencie než februárová erupcia OĽaNO.

Komentár Petra Schutza: Výstraha Matovičovi a „obroda” Smeru NATÁLIA LOŽEKOVÁ / NATALIALOZEKOVA.SK

matovičovo hnutie malo štyri roky problém urobiť dvojciferný výsledok v prieskumoch. To, že jedno video s Počiatkovým sídlom zatrasie politickou realitou silnejšie, než vražda novinára a jeho partnerky, je nevyspytateľnosť, spočívajúca na vedomí a  svedomí slovenského voliča. 

Ak niečo májový Focus predsa len odkazuje, tak len toľko,  že 29. február nebola náhoda, ale výraz jasne väčšinového odmietnutia celej smeráckej garnitúry aj s jeho koaličným sprievodom. Týmto nastavením zatiaľ nezahýbalo ani dva a pol mesiaca krízového – a určite nie najpresvedčivejšieho – vládnutia „protificovskej“ partie. 

Takže nebyť širšieho kontextu, strata dvoch percent Matovičovej strany by si zaslúžila iba poznámku typu „a čo má byť?“. Je však pozoruhodné, že v koronakríze, a to bez ohľadu na epidemiologické situácie tej-ktorej krajiny, posilňujú svoje pozície takmer všetky vládne garnitúry. Pozrime sa na to – CDU/CSU 40 percent, koaličná SPD 20, Macron 40,  Kurz 45, Babiš 34, podobne španielske i talianske vládne strany, a rovnako vo Švédsku, kde pritom vláda čelí kritike za iný postup než inde v EÚ. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite