Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Doba nepraje prospechárom. Nikdy.

.brat Filip .stĺpčeky .slovo františkána

„Už vidím svetlo na konci tunela,“ povie si v týchto dňoch optimista. „Už vidím tunel na konci svetla,“ bude mu oponovať pesimista.

Doba nepraje prospechárom. Nikdy. Natália Ložeková / natalialozekova.sk

akokoľvek, fakty sú priaznivé. Aj keby tie dnešné boli stokrát horšie, ako práve sú, vo svojej podstate budú priaznivé, pretože sú to fakty. Teda realita, kde stojíme ako na pevnom bode, z ktorého sa majú začať odvíjať riešenia, je stokrát viac ako vzdušné zámky primaľované na ružovo.

Poznám maturantov, ktorí o školu nedbali, lebo si všetko dopredu premysleli. V poslednom ročníku plánovali zabrať v predmetoch, z ktorých maturujú, a o ostatné – nezáujem. Takže počas strednej školy ich druhé meno bol internet a tretie ktovie, čo všetko ešte. Ibaže vírus zamiešal karty. Maturita sa počíta z priemeru známok za štyri roky. Teda hodnotí sa vytrvalé a systematické úsilie. Tento čas našiel alebo nenašiel týchto študentov v pravde.

Z iného súdka: pred sedemdesiatimi rokmi vo vtedajšom Československu  komunisti uskutočnili akciu K. V noci z 13. na 14. apríla mali za úlohu  prepadnúť všetky mužské kláštory a rehoľníkov z nich pozvážať do sústreďovacích kláštorov, prevychovať ich, rozpustiť a zabrať kláštory na socialistické ciele.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite