Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Objektívom Terezy Nvotovej: Môj americký koronadenník 2

.tereza Nvotová .stĺpčeky .objektívom Terezy Nvotovej

Vraj sme sa práve prehupli cez vrchol. Dnes v New Yorku zomrelo len 606 ľudí, vraj najmenej za posledný týždeň. A Trump naďalej klame a zavádza verejnosť – nedávno vyhlásil, že má absolútnu moc a s Amerikou si bude robiť, čo chce.

Objektívom Terezy Nvotovej: Môj americký koronadenník 2 Natália Ložeková / natalialozekova.sk

v mojom živote je momentálne viac otázok než odpovedí. Neviem, kedy sa vrátim domov; neviem, či budem môcť v lete natočiť dlho pripravovaný film; neviem, či nedostanem koronu; pre zákaz cestovania medzi USA a EÚ neviem, kedy uvidím svojho priateľa, ak sa mi nakoniec podarí odletieť. Chceli sme sa zosobášiť, aby nás za sebou pustili, no New York uzavrel aj vydávanie manželských licencií.

Keď na streche nášho domu sledujem západ slnka za manhattanskými mrakodrapmi, kývame si so susedmi na okolitých strechách. Všetci sme zavretí doma, von chodíme len do obchodu a raz za čas na prechádzku, no napriek udržiavaniu odstupu sú ľudia v našej štvrti komunikatívni. Tí, ktorí sú doma sami, posedávajú na schodiskách a oslovujú okoloidúcich. Pani na chodníku mi minule rozprávala o tom, ako jedla výborný čokoládový „banana split“, lebo keby mala zomrieť, tak si musí trochu dopriať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite