Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cez okno Stanislava Valla

.stanislav Vallo .stĺpčeky .cez okno Stanislava Valla

Otváram svoje čitateľské okno a pozrime sa! – zimomriavky. Mám na ňom položenú a otvorenú naozaj milú a príjemnú, múdru a láskavú knižku Ivana Šenšela Pevný buď. S podtitulom Život a dielo seniora Ľudovíta Šenšela. 

Natália Ložeková / natalialozekova.sk

syn Ivan sprístupnil v roku 1998 vo vydavateľstve Tranoscius životný príbeh svojho otca, ako ho on sám zachytil a mimoriadne pútavo spísal pod titulom Vlastný životopis medzi 19. decembrom 1944 a prvým zavýjaním osloboditeľských kaťuší, po ktorom sa podľa slov zostavovateľa (teda syna Ivana) „pobalil a hneď, ako ich oslobodili, ponáhľal sa do Košíc. K svojmu životopisu sa už viac nedostal. Škoda.“ K tomuto „škoda“ sa veru úprimne pripájam, lebo z čítania sa dozvedám množstvo nielen doteraz neznámeho (čo je prirodzené), ale aj netušeného (čo by mohlo byť možno aj alarmujúce). Knižku mám v zápožičke od priateľa Janka Juráša, Šenšelovho vnuka. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite