Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Daniela Pastirčáka: Šašo či kráľ?

.daniel Pastirčák .stĺpčeky .slová z kaplnky

Karty sú rozdané, volič každému nadelil inú kôpku. Kto vyhrá, kto bude porazený? Pri spravovaní spoločnosti však neplatia zákony kanasty, dobre spravovaná spoločnosť sa podobá orchestru: všetci vyhrávajú, nikto nie je víťazom, víťazom má byť hudba sama.

Komentár Daniela Pastirčáka: Šašo či kráľ? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

V to nedeľné ráno, keď pohasla nádej, že PS/Spolu prekĺznu do parlamentu, mnou prenikli protikladné pocity. Zmena sa presadila, mafiánsky štát pod vedením Smeru končí, kotlebovské ľudáctvo spľaslo na rozmery spred minulých volieb. Moja radosť je však nalomená. Smer nevyhral, no nebol ani porazený, ĽSNS má v parlamente výrazné zastúpenie. Kotleba krížik zo saka istotne nezloží. Pokušiteľsky bude na udičku viazať návnady a chytať na ne parlamentné rybičky. Tých je tam teraz viac než dosť.

Podporoval som stranu Za ľudí. Chcel som, aby na Slovenku vznikla silná strana stredu, ktorá by uhášala vášeň kultúrnych vojen a extrémy vytlačila na perifériu. Nestalo sa. Zvíťazilo OĽaNO. Čo ak je práve ono takou stranou? Spája v sebe rôzne prúdy, liberálov i konzervatívcov. Nuž, javí sa ako stredová strana, no chýba jej práve stred. Ani strana to vlastne nie je, ale voľné zoskupenie frakcií. Dominujú jej konzervatívci a tí už preukázali neochotu ku kompromisom. Dokáže Matovič tej výbušnej zmesi vtlačiť jednotu?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite