Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Raz a naposledy, prečo Andrej Kiska

.vladimíra Marcinková .stĺpčeky .svet starostovej dcéry

Pred rokmi, keď som ako študentka začala pomáhať Andrejovi Kiskovi v kampani, veľa ľudí ma vysmialo. Vysokoškolská učiteľka mi povedala, že si mám takéto aktivity rozmyslieť, lebo mi to môže priťažiť na štátniciach. 

Raz a naposledy, prečo Andrej Kiska Natália Ložeková / natalialozekova.sk

popri škole som pracovala v advokátskej kancelárii. Môj šéf si ma zavolal a dal mi na výber medzi angažovanosťou v Kiskovej prezidentskej kampani alebo prácou pre neho. Vraj sa mám umúdriť, veď „ten človek” nemá šancu stať sa prezidentom. Aj tato mi radil, nech si nedávam v mladom veku politickú nálepku. Kiskovi držal palce, ale jeho šance nevidel ružovo. Moja dvojročná angažovanosť v prezidentskej kampani bola ťažkou skúškou odolnosti. Napriek tomu som rozhodnutie pomôcť Andrejovi Kiskovi nikdy neoľutovala.

Neidealizujem si ho. Je to človek s chybami, ako každý z nás. Neraz som ho potrápila tvrdou kritikou. Napriek tomu má jednu výnimočnú vlastnosť, za ktorú som bola ochotná bojovať od momentu, ako som ho stretla – pomoc druhým myslí vážne. Na Slovensku máme stovky bohatých ľudí, ale takých, ktorí vezmú milión eur a založia charitu, je málo. Máme desiatky špičkových manažérov, ale takých, ktorí osem rokov manažujú charitu namiesto násobenia núl svojej firmy, tých je už menej. Máme aj zástup politikov, ktorí o pomoci slabším radi hovoria, ale rozdávali vždy len za štátne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite