Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Blondínečka v politike

.vladimíra Marcinková .stĺpčeky .svet starostovej dcéry

Som kandidátkou politickej strany v blížiacich sa parlamentných voľbách. Preto sa deň čo deň presúvam z miesta na miesto a snažím sa o mojich snahách v politike presvedčiť čo najviac ľudí.

Blondínečka v politike Natália Ložeková / natalialozekova.sk

naposledy sme kampaňovali na námestí v Humennom. Prišiel k nám pán v maskáčovej bunde a nohaviciach a povedal, že bude voliť Kotlebu, ale rád si vypočuje „blondínečku”, že o čo jej v politike ide. Zaskočil ma, akurát som stála obďaleč a čítala hodnotenia sociálnych programov jednotlivých politických strán v jednom ekonomickom týždenníku, ktoré práve zverejnili. Potešila som sa, že ten náš získal 100 percent. S tímom odborníkov sme ho tvorili od februára minulého roka. A s našimi ekonómami prechádzali opatrenie po opatrení, či si to môže Slovensko dovoliť, ako zmenu nastaviť, koľko to bude stáť. 

Pán v maskáčoch počúval a kládol dobré otázky. Má mamku, ktorá chodí opatrovať do Rakúska, takže som mu vysvetlila, ako by bolo možné dostať tieto ženy naspäť na Slovensko, aby mohli rovnakú prácu za dôstojný plat robiť aj tu, doma. Potom som sa ho opýtala, či vie o nejakom systémovom opatrení, ktoré chystá pán Kotleba. Začal sypať heslá z bilbordov. Namietala som, že silácke reči na bilbord nestoja veľa námahy, ale opatrenia áno. Čo spravia, keď sa do vlády dostanú? Aký je ich konkrétny plán? Nevedel. 

Tak som mu ukázala, aké hodnotenie v dostal ich sociálny program. Výsledok 0 percent. Kotlebovci totiž žiadne sociálne opatrenia na zlepšenie života rodín či dôchodcov nemajú prichystané. Rovnako aj silne sociálna strana Smer dostala 0 percent. Aj SNS. Tiež strany bez programu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite