Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ahoj, Robert... Zbohom, pán Fico.

.daniel Pastirčák .stĺpčeky .slová z kaplnky

Voľby sa blížia, no pozornosť Slovenska je upriamená k Justičnej akadémii v  Pezinku.  Slovenská realita sa tu necudne vyzlieka. Čo vidíme, vyráža dych, vyvoláva hnev i slzy. 

Ahoj, Robert... Zbohom, pán Fico. Natália Ložeková / natalialozekova.sk

odkrýva sa pred nami  obscénna nahota skorumpovanej moci, prepájajúca vrahov, objednávateľa so sudcami a spriaznenými politikmi. Potvrdzuje sa, čo sme na námestiach v rozhorčení iba tušili. Počujeme vyhlásenie Zoltána Andruskóa, sprostredkovateľa vraždy: „Ak by Kočner nemal vzťahy s políciou a so Smerom, tak  by sa to celé nestalo. Nebál by som sa ísť na políciu.“  Andruskó menuje ľudí, ktorými sa Kočner chválil: Fica, Bödöra, Gašpara, Basternáka, Kaliňáka, Počiatka. Vďaka nim sa cítil nedotknuteľný. O deň na to Peter  Tóth potvrdí existenciu motákov. V jednom z nich Kočner žiada o pomoc RF. NAKA pre video s Počiatkom zadržala Dobroslava Trnku.

Uprostred tej drámy sa politické strany usilovne venujú predvolebnej kampani. Z výsledkov sa zatiaľ môžu tešiť iba slovenskí fašisti. Ani Smer v kampani nelení. Musia vyhrať, inak sa ten necudný striptíz nezastaví. Predseda Smeru dobre vie, kam má namieriť  jedovaté šípy. Šíri videá s karikatúrou Kisku. Imitátor napodobňuje Kiskov hlas a pozýva na Slovensko tisíce migrantov. V tej dramatickej atmosfére si exprezident sadá k laptopu a píše list: „Ahoj, Robert“ začína, „pán Fico“ - končí. „Mali ste v rukách políciu, ktorá odmietla Jána Kuciaka chrániť, aj keď o to žiadal. Mali ste SIS, ktorá hádam Kočnera roky poznala. Naopak, celý systém ste zneužívali proti každému, kto vás kritizoval. A umožnili ste ľuďom ako Kočner mať pocit, že môžu všetko a že sa im nikdy nestane nič. Bödör s Kočnerom ťa volali šéf, prečítal som si to vo zverejnených esemeskách.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite