Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Objektívom Terezy Nvotovej: Krehká realita

.tereza Nvotová .stĺpčeky .objektívom Terezy Nvotovej

Dala som piecť karfiol a odišla kúpiť víno pre priateľovu mamu a nejakú čokoládu. Keď som kráčala po brooklynskej Piatej avenue, zavrnel mi mobil vo vačku. BBC news: Iránske rakety zasiahli americké základne v Iraku. 

Objektívom Terezy Nvotovej: Krehká realita Natália Ložeková / natalialozekova.sk

zvláštny pocit. Rozmýšľala som, či je to ten moment, ktorý si budem navždy pamätať, asi ako keď padali Dvojičky a každý presne vie, čo vtedy robil. Prebehlo mi hlavou, či teraz príde ďalšia krvavá vojna. Zasekla som sa a ako som tak stála v teplákoch pred obchodom s čokoládou, zrazu som nevedela, čo robiť. 

Mám kupovať čokoládu, keď sa možno práve začala tretia svetová? Viem, s odstupom času je to smiešne, no v tej chvíli mi s vedomím Trumpových twítových hrozieb fakt nebolo do smiechu. 

Spomenula som si na iránsku rodinu svojho najlepšieho kamoša, ktorá žije v Teheráne, a zovrelo mi žalúdok. „Payam, doriti, začína vojna?“ píšem mu. Nič. Po chvíli som sa konečne pohla a kúpila tú najlepšiu čokoládu, akú mali. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite