Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Strelec v nemocnici

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Minulý utorok 10. decembra vošiel stavebný technik Ctirad V. (42) do čakárne ostravskej nemocnice a začal strieľať z nelegálne držanej zbrane. Je to prípad, ktorý budí pocit zúfalej bezmocnosti.

Strelec v nemocnici Natália Ložeková / natalialozekova.sk

strelec sa vraj cítil odmietaný: bol pevne presvedčený, že trpí rakovinou pankreasu (čo nebola pravda, ale nedal si to vyhovoriť) a že mu lekári nechcú pomôcť. Podľa svedkov hľadal v nemocnici miesto, kde bude čo najviac ľudí. Do niekoľkých poloprázdnych čakární preto len nazrel a išiel ďalej. Až na traumatológii našiel dosť obetí, ktoré nemohli utekať – niektorí mali ortézy, jedna žena bola na vozíku. Vrah podľa svedkov vyhnal malé deti, potom vytiahol samonabíjaciu pištoľ CZ 75 a hlasno počítal obete. Štyria ľudia zomreli na mieste, traja ďalší neskôr na následky zranení. Je to druhá najhoršia hromadná vražda po útoku podobne pomäteného muža v Uherskom Brode vo februári 2015 (.týždeň č. 10/2015).

Polícia mala na začiatku len informáciu, že išlo o muža v červenej bunde či veste, preto najprv omylom zverejnila fotku iného muža – slovenského študenta – zachyteného na kamerách. Postupne bolo takto zadržaných a rýchlo prepustených niekoľko návštevníkov v červených bundách. Na stopu Ctirada V. ich priviedla jeho matka, ktorej sa strelec priznal. Už o tri hodiny po čine vypátral policajný vrtuľník v blízkosti Ostravy páchateľov sivý renault. Vrah sa krátko pred zásahom zastrelil. Rovnako ako sa pred štyrmi rokmi zastrelil aj páchateľ v Uherskom Brode.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite