Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Dalibora Roháča: 2019 – rok zákopových vojen

.dalibor Roháč .stĺpčeky .iný pohľad

Prvá svetová vojna bola zákopový konflikt. Namiesto rýchlych ofenzív a prekvapivých zvratov sa strany konfliktu snažili vzájomne sa vykrvácať, zakopané v pozíciach, ktoré sa roky nepohli. Ako dnes.

Komentár Dalibora Roháča: 2019 – rok zákopových vojen Natália Ložeková / natalialozekova.sk

popularita Donalda Trumpa je na úrovni 41 percent, identická ako v januári. Za ostatný rok pritom Trump stihol zrušiť štátnu návštevu Dánska, keď mu dánska vláda odmietla predať Grónsko, bratal sa s Kim Čong-Unom a rozbehol sa proti nemu proces ústavnej obžaloby po tom, ako bol prichytený pri pokuse pozastaviť Kongresom schválenú vojenskú pomoc Ukrajine, kým ukrajinská vláda nezačne vyšetrovať jeho hlavného oponenta Joa Bidena.

V Spojenom kráľovstve by dnes malo byť nad slnko jasnejšie, že brexit nebude prechádzkou ružovým sadom. Podľa agentúry YouGov je 45 percent Britov proti odchodu, 40 za – navlas rovnaký pomer ako v júli 2018. Boris Johnson, ktorý je stelesnením klamstiev kampane z roku 2016, minulý týždeň vybojoval najväčšiu konzervatívnu väčšinu od roku 1987.

„Príťažlivosť Donalda Trumpa či nášho Ľuboša Blahu spočíva v očiach ich podporovateľov výlučne v ich schopnosti vytočiť do nepríčetnosti svojich oponentov.“

V decembri 2018 mal Smer podľa Focusu podporu 21,7 percenta voličov. Po mesiacoch správ o Kočnerovej Threeme a iných škandáloch a po ťažkých vnútorných bojoch vnútri strany je to len o pár percentných bodov menej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite