Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Tomáša Němečka: O basketbale a ľuďoch

.tomáš Němeček .stĺpčeky .komentár týždňa

Politický stĺpčekár by mal tento týždeň písať o Milošovi Zemanovi a Kosove alebo o odstraňovaní sochy maršala Koneva. Ale basketbal je zaujímavejší.

Komentár Tomáša Němečka: O basketbale a ľuďoch Natália Ložeková / natalialozekova.sk

nie som vôbec basketbalový fanúšik, ten príbeh však strhol kdekoho: asi ako keby Dánsko v hokeji prešlo do semifinále. Českí basketbalisti, ktorí oslavovali už sám postup na majstrovstvá sveta (prvýkrát od účasti Československa v roku 1982), zdolali v základnej skupine favorizované Turecko 91:76, v osemfinálovej potom Brazíliu 93:71 a Poliakov 94:84, takže skončili pred Spojenými štátmi! Po uzávierke – v sobotu – hrali Česi so Srbskom o piate miesto. Ak sa im to podarilo, prekonali najlepší československý výsledok, šieste miesto z roku 1970.

(Keď hovoríme o Srbsku ... Pri návšteve Belehradu prezident Zeman vyhlásil, že nemá rád Kosovo a navrhne vláde, aby Česká republika prestala túto krajinu uznávať. Kosovo zrušilo účasť na schôdzke vyšehradskej štvorky, nasledovalo niekoľko dní vysvetľovania v českej tlači: čo je Kosovo, ako Zeman v roku 1999 podporil nálety NATO proti Srbsku a že k revokácii uznania Kosova pristúpilo na žiadosť Ruska iba dvanásť štátov ako Lesotho, Surinam a Togo. Médiá vidia súvislosť so Zemanovými proruskými postojmi a s jeho nechuťou k moslimom. Isteže, ale aj s obchodnými záujmami finančnej skupiny PPF , ktoré Zeman presadzuje: tento rok PPF prevzala srbskú Telenor Banku.)

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite