Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Tomáša Němečka: Lebo Zeman

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Cez prázdniny sme sa od seba politicky vzdialili: zatiaľ čo meno Michal Truban k bežnému českému čitateľovi stále nepreniklo, pri pohľade zo Slovenska je čím ďalej tým nezrozumiteľnejšia pražská krízička.

Komentár Tomáša Němečka: Lebo Zeman Natália Ložeková / natalialozekova.sk

skúsim preložiť, čo sa u nás deje. V máji sa sociálna demokracia ako juniorský partner vlády Andreja Babiša rozhodla vymeniť jedného zo svojich piatich ministrov (nešikovného funkcionára z Olomouca, ktorý dostal ako trafiku rezort kultúry) a prezident Zeman sa tomu rozhodol zabrániť. Minister bol totiž jeho chránenec. Demisia sa tak pretiahla o plné dva mesiace a chránenec sa snaživo odvďačil. 

Doslova v posledný deň vo funkcii 31. 7. na vlastnú päsť zrušil pamiatkovou ochranu kúpeľov v Tepliciach, ktoré kúpil tamojší developer – a zároveň sponzor Zemanovej kampane (prispel 120-tisícmi eur)... Prvé dejstvo sa skončilo, minulú stredu prišlo druhé: Zeman ohlásil, že nevymenuje navrhnutého nástupcu Michala Šmardu, podpredsedu ČSSD, lebo... Lebo. Lebo nechce. Lebo Zeman.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite