Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Schutza: Pol roka pred urnami

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Koniec letnej sezóny zaváňa rekonfiguráciou politickej scény. Popri zabetónovaní PS/Spolu ako hlavného súpera Smeru sa akoby z ničoho vynárajú subjekty s odvážnymi cieľmi moci.

Komentár Petra Schutza: Pol roka pred urnami Natália Ložeková / natalialozekova.sk

zakuklené larvy rôzneho chmelárovského, druckerovského, harabinovského či dokonca mečiarovského hmyzu sú predovšetkým reakciou na úpadok Smeru. O vyše polovici stratených voličov „socdem“ (z viac než 40 na 20 percent) správne predpokladajú, že skôr než v zóne nevoliacich zakotvia v mentálne spriaznenom prostredí, kam sa môže premiestniť vlajka nacionalisticko-ochranársko-socialisticko-autoritatívno-mafiánskeho systému. Akurát sa tvária, že sem neprenesú kradnutie a korupciu. Čo je, samozrejme, nedosiahnuteľná fikcia, keďže s vyššie menovanými vlajkonosičmi si kradnutie a korupcia priamo tykajú.

No aj keby niečo z menovaného reálne vstúpilo do kampane, nemá to šancu preniknúť do parlamentu. 

„V populistickom tranze si Fico, Danko aj Bugár budú hľadať podporu aj z opozície pre svoje rôzne „priority“.“

Alternatívou sklamanej národnosocialistickej voličskej bázy totiž sú skôr „zavedené“ ĽSNS a Sme rodina – i napriek kliatbe, ktorú vyriekol Kollár na Smer po úniku Kočnerovej komunikácie. To iste nie je ružová perspektíva. 

Fakt, že v septembri sa končí koaličná zmluva a všetci idú do kampane sami za seba, však môže odliv voličov koalície paradoxne pribrzdiť. I preto, že v populistickom tranze si Fico, Danko aj Bugár budú hľadať podporu aj z opozície pre svoje rôzne „priority“ (napríklad minimálna mzda absurdných 60 percent priemernej). A to môže – pri krátkosti slovenských pamätí – dosť zneprehľadniť, kto a za čo nesie zodpovednosť za posledné štyri roky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite