Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V triede sestry Hermany: Najväčší Slovák

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .v triede sestry Hermany

Naša škola prijala ponuku rozprávať sa so študentmi o osobnostiach, ktoré sa dostali do prvej desiatky v ankete o najväčšieho Slováka. Desať odvážnych študentov sa rozhodlo prehrýzť úskaliami histórie. Bolo čo počúvať.

V triede sestry Hermany: Najväčší Slovák Natália Ložeková / natalialozekova.sk

matúš deň pred akciou obvolal väčšinu príbuzných a popýtal sa na Dubčeka. Jedna staršia príbuzná mala jeho obrázky v kuchárskej knižke a tú knihu volala „Varíme s Dubčekom“. Zuzka rozobrala Štúra z každej strany a aj rozhlasový moderátor musel kapitulovať. 

A keď vám juniorský reprezentant v bicyklovaní začne rozprávať o Petrovi Saganovi, to je úplná paráda. Zrazu aj nenápadný chlapec z poslednej lavice vyznieva ako zanietený bojovník. Paulínka zabojovala za Cyrila a Metoda. Michal si vybral Andreja Hlinku a pýtal sa moderátora: „Vám by sa páčilo, keby po vašej smrti niekto zneužil vaše meno na veci, s ktorými vôbec nesúhlasíte?“ 

„Lebo nie osobnosť chytí srdce, ale príbeh jej života.“

Dve hodiny diskusií, vedomostí, úsmevov, argumentovania. A nijaká nuda. Lebo tam bolo aj 60 divákov, ktorí s otvorenými ústami sledovali kritické diskusie, rafinované otázky i silné obhajoby. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite