Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Aj keby sa mu ten únik podaril...

.daniel Pastirčák .stĺpčeky .slová z kaplnky

Prechádzam parkom pri košickom Dóme svätej Alžbety. Ján Gálik sa prihovára plnému námestiu. Som rád, že aj napriek Ficovým útokom je tu i Andrej Kiska. Tak ako prvý raz v Bratislave, keď bolo Slovensko ešte v prvom šoku, i teraz prezident mlčky zapaľuje sviecu.

Aj keby sa mu ten únik podaril... Natália Ložeková / natalialozekova.sk

čakáme na hlavnú postavu večera. Dívam sa do tej ušľachtilej tváre, viac než inde sa do nej vpísal čas toho temného roku. Míting sa končí. Mám povedať pár záverečných slov: 

Pani Zlatica Kušnírová, ste pre mňa živým dôkazom toho, že láska je silnejšia než smrť a vernosť mocnejšia než strach. Pán Fico po celý rok opakuje obvinenie na adresu hnutia zločinom pobúrených občanov: „Tancuje na hrobe Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej!“ Nedávno tým zaútočil aj na prezidenta. Dokázal by sa azda pán Fico pozrieť do vašej tváre, do očí, a zopakovať tú drzú lož? Opovážil by sa vašu neústupnú bolesť lásky nazvať tancom na hroboch? Váš príbeh sa stal naším príbehom. Nie ste iba matka zavraždenej nevesty, ste matka prebudenej nádeje, matka hnutia za slušné Slovensko. Stojíte na čele tých, na ktorých sme čakali.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite