Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V triede sestry hermany: Jarná únava

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .v triede sestry Hermany

 Tak už to prišlo aj na nás: jarná únava. Ako sa skončil polrok, tak aj v mojej triede zavládli pani Chrípka a jej priateľky. Ani mňa to neobišlo. Keď sme sa však všetci doliečili, zistili sme, že sme unavení. V škole teraz máme aj nižšie tempo, aj sme oddýchnutí, no nevládzeme.

V triede sestry hermany: Jarná únava Natália Ložeková / natalialozekova.sk

a tak si spestrujeme hodiny. Tento týždeň mi na literatúru prišla čudná žiačka – Špagetka, užovka červená. Skoro som z kože vyletela. Doniesol ju Matúšov ocko, lebo Matúš ho poprosil, aby priniesol domáceho miláčika. Takže pri gréckych bájach sme mali skutočného hada. Držala som sa v bezpečnej vzdialenosti, no niektoré deti sa išli Špagetky dotknúť. Asi začnem niečo robiť so svojou fóbiou. Špagetka po odchode zo školy zaliezla do svojho brlôžka a niekoľko hodín nevytrčila ani konček chvosta. Matúš zhodnotil, že sa jej v škole nepáčilo.

Špagetka nebola jedinou raritou. Ďalšou bol Cordell, americký chlapec, ktorý sa rozhodol učiť sa po slovensky. Má devätnásť a keď majú jeho spolužiaci angličtinu, on chodieva na hodiny slovenčiny. Ostatné predmety absolvuje v angličtine. Má predkov z Európy a stále sa pýta na históriu, náboženstvo, krízy. Páči sa mu u nás. On sa zase páči všetkým dievčatám.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite