Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slová pre každodenný život

.christoph Schönborn .stĺpčeky .slovo kardinála

V Evanjeliu možno nájsť veľa Ježišových slov, ktoré sa týkajú nášho každodenného života. A nehodia sa iba na situácie z Ježišových čias. Dajú sa použiť aj dnes v našich životoch.

Slová pre každodenný život Natália Ložeková / natalialozekova.sk

pod výrazom Ježišove slová nechápem iba to, čo Ježiš povedal, ale aj to, čo vykonal a najmä to, ako to vykonal. Ježišove reči a jeho počínanie sú slovom samotného Boha, ktorý sa stal telom, počuteľným a viditeľným, uchopiteľným slovom, ktorým Boh hovorí k nám ľuďom. A toto slovo je aj dnes výstižné, presne tak ako vtedy.

Na naše každodenné žitie sa dobre hodí napríklad obľúbený výrok pápeža Jána Pavla II. Rád ho používal v latinskej podobe: „Duc in altum!“ Zatiahni na hlbinu! Vydaj sa na šíre jazero! Ježiš povzbudzuje Petra, v ktorého člne sedel, aby odrazil od brehu, zašiel ďalej a tam ešte raz spustil siete na lov rýb. Pápež Ján Pavol II. videl v tejto Ježišovej výzve povzbudenie skúsiť niečo ešte raz, nevzdávať sa: Odváž sa! Hoci si nemal hneď na prvý raz úspech, nezotrvávaj pri neúspechu. Tento obraz opätovného vydania sa na cestu môže byť v mnohých situáciách dobrým podnetom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite