Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Objektívom Terezy Nvotovej

.tereza Nvotová .stĺpčeky .objektívom Terezy Nvotovej

 Vždy som tajne závidela rodičom, že sa narodili do doby, keď mali o čo bojovať. Že zažili 60. roky, že sa podieľali na revolúcii, a potom pocítili ten úžasný závan slobody, ktorý sa pre moju generáciu premenil na nudnú samozrejmosť. Že počúvali zakázanú hudbu a robili zakázané divadlo.

Objektívom Terezy Nvotovej Natália Ložeková / natalialozekova.sk

v mojom svete to vyzeralo, že história sa skončila. Je mier. Sloboda. Pohoda.

Čím chceš byť? Keď nevieš, nevadí, vyber si nejakú školu, dostaneš titul a na dačo už prídeš. Mnoho z mojich spolužiakov sa po maturite stratilo v ničnerobení, robení detí alebo v študovaní „hocičoho“. Ja som mala aspoň šťastie, že som našla vášeň – film. No veľmi skoro po nástupe na FAMU sa mi naša generačná kríza znovu zhmotnila – o čom točiť? Ako reflektovať realitu, v ktorej sa vlastne máme fajn? Väčšina z nás začala riešiť seba, svoje rodiny, frustrácie či obskúrnosti malého okolitého sveta. Niektorí čítali noviny, iným prišlo, že je to zbytočné. Čo už sa tak hrozne veľkého zmení?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite