Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kam sme sa to dostali?

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

„Neviem, či som dnes viac naštvaný, alebo sklamaný. Na jazyk mi prichádzajú samé mrzké slová. Odvaha a vlastný názor, založený na základe jasných informácií a súvislostí, sú prešetrované a určené na odsúdenie.

Kam sme sa to dostali? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

zloduch sa dnes stáva dobrým človekom, zlodej uznávaným, zbabelec hrdinom, to, čím naši predkovia pohŕdali, je obdivované, to, čoho sa štítili, nás priťahuje. Bože môj, to kam sme dospeli? Pýtam sa na pravdu a namiesto nej len ticho alebo lož. Zastaňme sa dobra. Ono nie je relatívne. Je jasné a zrejmé. Máme ho predsa v srdciach. A rozum sme tiež nedostali na to, aby sme hodnoty ničili vedome alebo boli nevšímaví a pasívni.“

To napísal môj kamarát, keď sa dozvedel, že prešetrujú organizátorov protestov Za slušné Slovensko. To kde sme sa dostali?! Prešetrujú ľudí za to, že chcú diskutovať, kladú otázky, organizujú slobodné zhromaždenia na podporu slušnosti. Nezabúdajme, že impulzom bola vražda novinára a jeho priateľky za to, že písal o neslušnosti, že hľadal pravdu. Pravdu založenú na faktoch.

Niekoľko mesiacov chodil za mnou mladý muž, aby sme mu pridelili byt. Býva u rodičov a majú problematické spolužitie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite