Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Koľko stojí zadarmo

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Pred mesiacom sa začal školský rok. Zbierame štatistiky, zisťujeme skutočné počty žiakov. Isteže, máme obecnú evidenciu, vieme koľko detí je školopovinných. No na to sa už nedá spoliehať. Niektorí rodičia vozia deti do miest, kde pracujú, a naopak, rodičia z iných obcí vozia deti k nám.

Koľko stojí zadarmo Natália Ložeková / natalialozekova.sk

hľadáme riešenia, aby vzdelávanie bolo kvalitné, aby sa deti vedeli úspešne posunúť do ďalšieho vzdelávacieho procesu a tak sa uplatniť v živote. Dve rodiny v lete odišli do Anglicka, jedna sa vrátila. Ich deti tam chodili na druhý stupeň základnej školy. Dobre sa učili. Tu robili rozdielové skúšky s riaditeľom v angličtine, lebo nevedia po slovensky. Všetky predmety zvládli bez problémov, no zo slovenčiny prepadli. Neviem, čo s tým urobí riaditeľ. Naše predpisy mu nakazujú dať ich o pár tried nižšie. To ich spomalí v rozvoji a môže to mať negatívny vplyv na ich budúcnosť. Dúfam, že sa nájde riešenie v prospech detí. Držím mu palce.

Materská škola sa nám tiež zapĺňa. Za posledné roky sa počet detí v materskej škole zdvojnásobil. Chceme vyjsť v ústrety mamičkám, ktoré chcú ísť do práce. Aktuálne máme až tretinu detí do troch rokov. Zvyšujeme rozpočet, prijímame nové učiteľky. Všetko má však svoje limity. Je to asi aj tým poplatkom, platí sa u nás mesačne štyri eurá. Možno to budeme musieť prehodnotiť. Pred pár rokmi sme trojnásobne rozšírili materskú školu, chceme uspokojiť najmä potreby rodičov z našej obce.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite