Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neber úplatky, budeš zombie

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Najväčšia korupčná aféra v českom zdravotníctve dospela v stredu k rozsudku. Veštil som trest najmenej sedem rokov. Riaditeľ Nemocnice Na Homolce dostal deväť rokov a prepadnutie majetku.

Neber úplatky, budeš zombie Natália Ložeková / natalialozekova.sk

vladimír Dbalý sa usvedčil sám: keďže pre alkohol a kokaín mával výpadky pamäti, viedol si v počítači podrobný denník. Práve ten mu zabavila polícia pri domovej prehliadke ako prvý. A našla aj kufor s peniazmi v hodnote milión eur, poštové známky za 170-tisíc eur a zlato za 135-tisíc eur. 

V počítači, čo sa doteraz nevedelo, mal aj vlastné fotky, ako víťazne pózuje v spodnej bielizni nad hromadou bankoviek, na ktoré si nemohol legálne zarobiť. Obhajoba sa to pokúšala vysvetliť ako chystanú žartovnú novoročenku. Nad tým sa predsedníčka senátu Silvie Slepičková len pousmiala: Péefko v apríli? A s vyzlečeným riaditeľom prestížnej pražskej nemocnice? Usvedčujúci denník sa MUDr. Dbalý snažil vydávať za fikciu – vraj chcel písať „psychedelický román zo zdravotníctva“. Lenže štátny zástupca Zdeněk Matula (jeden z mladých ostrých právnikov, ktorých si priviedla na Vrchné štátne zastupiteľstvo v Prahe jeho šéfka Lenka Bradáčová) detailne doložil, že diár presne zodpovedá realite.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite