Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako nekonať dobro

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Praha by mala prijať až 5 000 utečencov, vyhlásil popredný nádejný kandidát Strany zelených do pražského zastupiteľstva v októbrových voľbách. Vraj to musel povedať, aby sa pred sebou nemusel hanbiť.

Ako nekonať dobro Natália Ložeková / natalialozekova.sk

ako ostrieľaný čitateľ českých novín som najprv myslel, že je to skreslená správa, pretože ju pod bombastickým titulkom priniesla pražská príloha MF Dnes. Teda list patriaci do fondu premiéra Andreja Babiša, ktorý teraz v Taliansku a na Malte zopakoval, že v Česku nechce ani jedného utečenca. A ktorý veľmi chce, aby jeho hnutie ANO vyhralo za mesiac v Prahe voľby a udržalo si post primátora. Ale tá správa je pravdivá. Spomínaný kandidát zelených ju hrdo zopakoval ešte do ďalších médií a na svojom fejsbúku: Praha je bohaté a veľké mesto, päťtisíc ľudí navyše by bolo „kvapkou v mori“ a on už nemohol ďalej znášať hanebné Babišove výroky. Líder zelených sa za neho – veď čo mu aj zostávalo – postavil, že by to Praha zvládla.

Takže Stranu zelených môžeme z českej politiky na nejaký čas škrtnúť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite