Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

...a trošku si oddýchnite!

.christoph Schönborn .stĺpčeky .slovo kardinála

Teraz je na programe dňa hľadať trošku oddychu. V Evanjeliu podľa Marka povie Ježiš apoštolom, ktorí už dlhý čas učili a pomáhali ľuďom: „Poďte vy sami do ústrania na pusté miesto a trochu si odpočiňte.“

...a trošku si oddýchnite! Natália Ložeková / natalialozekova.sk
tých pár slov Evanjelia, v ktorých sa píše o tom, akú starosť mal o apoštolov, hovorí veľa o Ježišovi: o tom, aký bol, ako rozmýšľal a cítil. Mám rád tento drobný výsek z jeho života a z jeho správania. Pokúšam sa živo si predstaviť tie opisované udalosti, akoby som bol pri tom.
Ježiš poslal svojich apoštolov do sveta zbierať prvé skúsenosti. Vyslal ich po dvojiciach a mali robiť to, čo videli a naučili sa pri ňom: chodiť za ľuďmi a hovoriť im o Božom kráľovstve a Ježišovom posolstve. Nemali pritom nijaké peniaze, nedostali na cestu nijaký proviant a museli sa spoliehať iba na Božiu prozreteľnosť.
Nevieme, ako dlho táto prvá misionárska skúsenosť apoštolov trvala. No v každom prípade mali Ježišovi o čom rozprávať, keď sa opäť pri ňom zhromaždili. V našom rýchlo žijúcom čase to už robíme veľmi zriedka: navzájom si rozprávať o tom, čo sme zažili, vymieňať si skúsenosti. A málokedy si trúfneme hovoriť s druhými o svojej viere. V apoštoloch musela táto prvá misia zanechať hlboké dojmy. Mali preto silnú potrebu Ježišovi porozprávať „všetko, čo robili a učili“. Takáto výmena skúseností je aj pre nás vždy dobrá vec.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite