Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Objektívom Terezy Nvotovej: Stripkluby sa na nič nehrajú

.tereza Nvotová .stĺpčeky .objektívom Terezy Nvotovej

Striptízové kluby ma odjakživa fascinovali. Keď som bola malá, vnímala som ich ako miesto hriechu a nechutnosti, potom ako tajomný priestor pre mužov, neskôr ako stredisko ženskej exploatácie – no aj tento pohľad sa zmenil, keď som niekoľko z nich navštívila.

Objektívom Terezy Nvotovej: Stripkluby sa na nič nehrajú Natália Ložeková / natalialozekova.sk

v americkej Atlante som sa šla pozrieť do najstaršieho stripklubu Clermont Launge v suteréne motelu Motor pri diaľnici. Keď som konečne našla vchod, vstúpila som doprostred rozbehnutej párty. Osadenstvo nadšene tlieskalo a hádzalo doláre do stredu miestnosti, kde sa okolo tyče krútila šesťdesiatročná tučná pani v sieťovaných pančuškách. Po nej s veľkou pompou prišla ešte staršia žena s blonďatou parochňou. „To je Blondie, niekedy krčí plechovky od piva medzi prsiami,“ poznamenal muž sediaci vedľa mňa na bare. 

Bohužiaľ som sa nedočkala tohto kúska, no to nebránilo môjmu úžasu – nečakala som, že práve tu, v stripklube, bude otvorenejšia a vrelejšia spoločnosť k tým, ktorí sú vonku odstrkovaní či už pre svoj vek, neštandardný tvar či rasu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite