Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako plagiátorstvo zničilo ďalšieho ministra

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Meno českého ministra Petra Krčála (53) ste zrejme nepoznali – a už sa ho ani neučte. Minulý týždeň za všeobecného pobavenia rezignoval. Ako druhý usvedčený plagiátor vo vláde. Po 20 dňoch vo funkcii.

Ako plagiátorstvo zničilo ďalšieho ministra Natália Ložeková / natalialozekova.sk

po ministerke spravodlivosti Mgr. Ing. Taťáne Malej z ANO, ktorá opisovala v obidvoch svojich diplomových prácach, sa teda porúčal aj minister práce a sociálnych vecí z ČSSD, ktorého bakalárska práca Mládež a voľný čas, obhájená v roku 2007 na Univerzite Tomáša Baťu v Zlíne, bola odpísaná z približne 75 percent (!). To pobúrilo aj menej citlivých lovcov plagiátov. Tu  totiž nešlo o odsek či dva, ale o celé dlhé pasáže skopírované slovo od slova. Zdrojom bola najmä práca inej študentky, obhájená na tej istej škole o rok skôr (ale aj ďalšie voľne prístupné texty na internete). Mgr. Bc. Krčál takmer iste nekradol osobne – mal na to ľudí, azda niekomu zaplatil za zhotovenie bakalárky „na kľúč“. Lenže lenivý ghostwriter urobil kompilát len z toho, čo narýchlo vygooglil. Kto mohol tušiť, že sa o 11 rokov stane hrdý nositeľ titulu Bc.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite