Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Porazený víťaz

.brat Filip .stĺpčeky .slovo františkána

Filip, teraz sa v tvojom živote deje niečo zásadné a vôbec nejde len o magické číslo 40 ani o číslo 5 v súvislosti s tvojím životom a kňazstvom. Vybral si sa túlať ulicami Assisi a maturantov si zanechal na ubytovni, lebo potrebuješ ticho.

Porazený víťaz Natália Ložeková / natalialozekova.sk

začiatkom týždňa sa ti pre frajerinu utopil mobil vo fontáne tu na centrálnom námestí a ty si komunikačne vyradený. To nemôže byť náhoda. Ak by nepadol, tak vieš, o čom by to bolo. Samé výzvy: deti, tu si urobíme konzervu prítomnej chvíle – takto už pomerne trápne stále nazývaš fotografiu. 

Povedz, čo si od toho sľubuješ, že brázdiš ulice mesta, ktoré sú kolískou františkánskeho hnutia? Čo pociťuješ, keď ideš Kapucínskou ulicou č. 4, kde si kedysi spočinul, keď si šiel do Assisi ešte stopom a na medzipristátiach si prespával v stane. Ako je odvtedy toto mesto pre teba inak pravdivé? Navonok sa zdá, že máš všetko. Študenti ťa oslovujú „tato“ a majú ťa radi. Trnavskí veriaci ti dávajú iba pozitívnu spätnú väzbu. Ale čo riešiš vo svojom vnútri?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite