Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobrovoľník Martin, ojedinelý druh človeka

.vladimíra Marcinková .stĺpčeky .svet starostovej dcéry

Keď sa denník SME rozpadal na dve skupiny, tých, ktorí nechceli výplatu od Penty a tých, ktorí sa s tým zmierili, on balil kufre a podpisoval výpoveď.

Dobrovoľník Martin, ojedinelý druh človeka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

už bol jednou nohou v Denníku N, až si nakoniec fitloptu, na ktorej sedáva, odkotúľal namiesto do novín do Prezidentského paláca. Dostal ponuku do tímu novozvoleného prezidenta Kisku. Vzal to. Žiadny nablýskaný džob. Mal pomáhať s fejsbúkom a odpisovať novinárom. Čo urobil on? Čiernu dieru do sveta. Z nenápadného kolegu, o ktorom sme všetci vedeli málo, sa vykľul jeden z pilierov prezidentského tímu. Prisámbohu, nebyť jeho, dodnes na instagrame followujem prezidenta iba ja. 

„Martin nie je len dobrovoľník. Je aj skrytý organizačný talent.“ 

Martin patrí medzi dobrovoľníkov. To sú takí čudní ľudia, ktorí robia veci nezištne a s nadšením a všetci ostatní sa ich vypytujú, čo z toho majú. Oni odpovedajú, že „dobrý pocit“. Tí ostatní krútia hlavami a neveria im. Je to nejaký nový druh človeka. Pre planétu sú veľmi užitoční. Pomáhajú iným ufrflaným ľudským druhom, zvieratám, architektúre, prírode a kadečomu inému. Na Slovensku dostávajú tí najlepší z nich aj cenu Most. Potom ich prijíma prezident. Pred niekoľkými rokmi sa medzi ocenených postavil aj Martin.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite