Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čo možno čakať od vlády Babiš II

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

V noci zo stredy na štvrtok dostala dôveru druhá Babišova vláda s ČSSD, držaná komunistami. Skúsim to napísať bez emócií a bez silných slov o konci jednej ponovembrovej éry. Aký kabinet to bude?

Čo možno čakať od vlády Babiš II Natália Ložeková / natalialozekova.sk
  1. V domácej politike nás Andrej Babiš tiahne na Východ: mentalitou aj metódami, kumuláciou politického, ekonomického a mediálneho vplyvu, mečiarovskou vášňou pre silové riešenia a kompromitujúce informácie. Dáva prednosť personalizovanej moci pred neosobnými pravidlami. Keď demokratická opozícia natiahla parlamentnú diskusiu na celý deň, okolo polnoci stratil Andrej Babiš nervy. Na opozičného poslanca Miroslava Kalouska, ktorý ho podpichol poznámkou o osobnej zbabelosti (pripomenul aj to, ako Babiš krivo prisahal na zdravie svojich detí, že nebude zasahovať do obsahu svojich médií), sa rozkričal: „Je zase opitý ako obyčajne. Zlodej zlodejský! Nebudeš ma urážať a nebudeš hovoriť o mojich deťoch!“
  2. V zahraničnej politike sa nebude meniť kurz, len dôjde k útlmu. Babišovo impérium je prepojené s európskymi dotáciami a nechce stratiť západné trhy.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite