Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vitajte v časoch zníženej hladiny hanby

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

V stredu 27. júna ČSSD vstúpila ako juniorský partner do paktu s Andrejom Babišom a komunistami. Na deň presne 70 rokov po zlučovacom zjazde, keď gottwaldovská KSČ pohltila zvyšky sociálnych demokratov.

Vitajte v časoch zníženej hladiny hanby Natália Ložeková / natalialozekova.sk

v ten istý deň dostal niekdajší stredočeský hajtman David Rath za korupciu opätovne trest 8,5 roka väzenia a prepadnutie majetku za 21 miliónov korún (okolo 800-tisíc eur). S nevkusom sebe vlastným sa prirovnal k Milade Horákovej. On, chlapík zadržaný s úplatkom odnášaným v krabici od vína, sa dovolával jej – národnej hrdinky, ktorá bola na deň presne pred 68 rokmi obesená po vykonštruovanom procese ako jediná žena vo východnom bloku a ktorej meno je v Česku symbolom 27. júna ako Dňa pamiatky obetí komunistického režimu. Žijeme v časoch zníženej hladiny hanby.

Rath už za mnoho slov nestojí. Dôkazy sú stále rovnako jasné ako v roku 2012, keď bola táto vtedajšia temná hviezda sociálnej demokracie chytená pri čine. Počas svojho procesu nasadil všetky zdržovacie triky vrátane napádania sudcu, dokonca sa mu podarilo u odvolacej inštancie spochybniť zákonnosť odposluchov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite