Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

So susedmi máme projekt

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Sused ma zavolal po vajíčka. Zvyčajne mi podnos podá cez plot, no tentoraz niesol z kurína plne naložený košík vajíčok. Tak som šiel k nemu.

So susedmi máme projekt Natália Ložeková / natalialozekova.sk

v suteréne má tri podnosy a dennú znášku pekne delí na tri čiastky. Traja susedia máme spoločný projekt. Začalo sa to tým, že sa ma raz manželka spýtala, či nepoznám v dedine niekoho, kto predáva domáce vajíčka. Čo by som pre ňu nespravil, však? Navyše mám rád riešenia s dlhodobým efektom. A tak som postavil kurín. Jasné, že na začiatku nevedela, že je pre nás. Vyhovoril som sa, že len skúšam taký pilotný projekt a podľa amerických internetových stránok som postavil taký domček pre sliepky. Zmontoval som ho z najlacnejších ukrajinských preglejok a kúpil som desať sliepok. Zlatá kropenka, český poklad medzi plemenami, nenáročná, odolná. Kohúta mi daroval rómsky vajda zo susednej dediny. Prvé tri dni som sa tešil. Potom som zabudol zatvoriť kurín a bolo po drobnochove. Jedna Zlatá kropenka a rómsky kohút ma ráno s vytreštenými očami čakali na čerešni. Zvyšok môjho čistokrvného chovu zahrdúsený okolo kurína. Pozdrav od líšky. V duchu hesla „nikdy sa nevzdávaj“ som sa rozhodol zadovážiť si automatické otváranie a zatváranie kurína. Už som to takmer objednal, keď nám do toho vbehla malá priateľská oslava. Pri dobrom moravskom víne sme sa dohodli spoločnom projekte.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite