Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako reagovať na Trumpa

.dalibor Roháč .stĺpčeky .iný pohľad

Ak je týždeň v politike dlhá doba, v Spojených štátoch to dnes platí dvojnásobne. Jedným z dôvodov je politický štýl súčasného amerického prezidenta.

Ako reagovať na Trumpa Natália Ložeková / natalialozekova.sk

trump svoj pobyt v úrade premenil na mediálny Blitzkrieg, s ktorým si nevedia rady ani Európania, závislí od amerických bezpečnostných garancií. Za ostatných štrnásť dní zažil svet konfrontáciu s kanadským premiérom, čudesné stretnutie so severokórejským diktátorom, tweety kritizujúce nemeckú kancelárku za jej imigračnú politiku, škandál okolo praktík imigračných úradov, ktoré rozdeľujú rodiny nelegálnych migrantov a zadržiavajú im deti, a tiež odchod z Rady OSN pre ľudské práva. Neprekvapilo by, ak by do času, kým sa tento .týždeň objaví v predaji, svetom zarezonovali ešte aspoň dva Trumpove počiny.

Tento štýl je pre Trumpových oponentov paralyzujúci. Bezradnosť odrážal aj príhovor Roberta de Nira na odovzdávaní cien Tony Awards, ktorý prezidentovi odkázal: F*ck Trump. Nadávky, pohoršovanie sa ani panika nad údajným koncom americkej demokracie nepomáhajú. Trump sa dnes teší navyššej miere dôvery od svojej inaugurácie (45 percent). A emočné vzopätie jeho oponentov sa opotrebuje a bude chýbať vtedy, keď bude treba zabojovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite