Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V triede sestry Hermany: Podvod zostane vždy podvodom

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .v triede sestry Hermany

Koniec školského roka sa neodmysliteľne spája s tým, čo žiaci a študenti veľmi nemusia – s koncoročnými písomkami. Je to taká zvláštna odnož všetkých ostatných písomiek. Tieto majú zvláštnu príchuť. 

V triede sestry Hermany: Podvod zostane vždy podvodom Natália Ložeková / natalialozekova.sk

čas prázdnin, vonku sú už horúčavy, ale posledné zvyšky zodpovednosti sa preberajú a zúfalo sa snažia predrať v poslednom boji o výslednú známku. Nie je to ľahké. Ani z jednej strany. Učiteľ uvažuje, ako by to mohol zľahka povedať, ako položiť na papier otázku, že študent bude vedieť hneď odpovedať. Žiakovi sa zase zdá, že presne túto časť počas roka vôbec nepreberali, nikdy o nej nepočul a čo je najhoršie – učiteľ si ju istotne vymyslel len preto, aby mu mohol pokaziť vysvedčenie.

Samozrejme, prienik dvoch svetov – učiteľského a žiackeho – nemôže v tomto prípade nastať. A tak sa študenti usilujú pomôcť si starým, osvedčeným trikom – ťahákom. Predsa len, vyhlásenie o čestnosti podpisovali v septembri, a to je už straaašne ďaleko.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite