Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Priama reč Lucie Piussi: Bolo mi veľkou cťou

.lucia Piussi .stĺpčeky .priama reč Lucie Piussi

Dobrý stĺpček môže byť o čomkoľvek. O muche na pohári. Dobrý stĺpček je ako jeden výdych potápača s očami doširoka otvorenými. Môže v ňom byť koncentrát vášho úžasu. Život v súradniciach času a priestoru.

Priama reč Lucie Piussi: Bolo mi veľkou cťou Natália Ložeková / natalialozekova.sk

ako v pesničke od Springsteena môže byť príbeh chlapca, ktorý sa jedného dňa stane vrahom, v jednom stĺpčeku môže byť celá poviedka, alebo aspoň ohromný výsek z reality, aj s pointou. Keďže je stĺpček pravidelná povinnosť, nepodarí sa vždy. Ale keď veríte v ideál dokonalého stĺpčeka, váš mozog sa postupne začne meniť. Začne vám písať stĺpčeky. Tony stĺpčekov. V duchu najnovších výskumov o plasticite mozgu pozorujete, že vám vyrastá v mozgu ešte jeden mozog. Mozog stĺpčekára. A pracuje stále. 

Kŕmite ho denne, nechcete to flákať. Krátko pred uzávierkou si sadnete za počítač a tých päťsto potenciálnych stĺpčekov, ktoré ste od pondelka v hlave načrtli, so zúfalstvom štvanca konečne zo seba strasiete.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite