Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

„Už nás nebabiš“

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Nemôžem byť lojálnym štátnym zamestnancom, ak pre mňa hlava štátu a premiér stelesňujú všetko, čím pohŕdam. Tak zdôvodnil Vladimír Drápal, zvaný Lábus, niekdajší severočeský undergroundový aktivista, svoju čerstvú rezignáciu na funkciu šéfa divadla a galérie v Lounoch.

„Už nás nebabiš“ Natália Ložeková / natalialozekova.sk
drápal pokračuje, že smer, ktorým sa pomaly vydáva Česko, v ňom vzbudzuje obavy a nedôveru. Cíti skepsu aj k očakávaným výsledkom jesenných volieb vo svojom meste. A súdiac podľa fejsbúkových ohlasov, hovorí tým z duše mnohým. Minulý utorok sa znova konali v Prahe i ďalších veľkých mestách demonštrácie proti vznikajúcej koalícii stíhaného premiéra Andreja Babiša s ČSSD, ktorú majú podporiť komunisti. Na pražskom Václavskom námestí sa zišlo 30-40-tisíc ľudí, vystúpili bývalí prezidentskí kandidáti, opozícia a pesničkári. Protest trval tri hodiny pod heslami ako „Babiš musí pred súdom stáť, inak nemáme právny štát“ alebo „Už nás nebabiš“. A deň po tom prezident ostentatívne menoval Babiša znovu premiérom a dal mu druhý pokus na zostavenie vlády. Ani nečakal na výsledky straníckeho referenda v ČSSD, ktoré sa má skončiť až tento týždeň. Prosto, Babiš bude vládnuť, či chcete, alebo nie.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite