Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Môj americký sen sa rozbil na kúsky, kým ho učiteľ nepozliepal

.vladimíra Marcinková .stĺpčeky .svet starostovej dcéry

Ako pätnásťročná som čľupla do amerického štátu Colorado, kde som strávila rok na tamojšej strednej škole. Nebola to však Amerika, ktorú som čakala.

Môj americký sen sa rozbil na kúsky, kým ho učiteľ nepozliepal Natália Ložeková / natalialozekova.sk

agentúra ma pridelila rodine, ktorá mala sedem členov. otca, mamu, tri deti a dve mačky. Od prvého dňa mi bolo podozrivé koľko kriku a plaču je jedna rodina schopná vyprodukovať.  Pripisovala som to americkému temperamentu, ktorý som poznala len z Beverly Hills 90210. Netrvalo dlho, a ja som začala zachytávať prvé slovíčka a vety. Netrvalo dlho, a ja som pochopila, že rodičia sú uprostred škaredého rozvodu a na zahraničnú študentku z Európy pristali, aby ich dcéra v zlomových časoch mala kamarátku. Dcéra však študentku z Európy doma nechcela. Nebavila ju škola ani šport a ani kamaráti. Mňa bavilo všetko z toho. Kontrast medzi nami jej škodil ešte viac. Napriek tomu nás spájala jedna zásadná vec – nechuť z domova. Každý večer nás doma čakala rodičovská prestrelka nadávok, pokrikov a vyhrážok. Naučila som sa zamykať pred spaním a počúvať namiesto Britney Spears rock a metal. Britney sa snažila, ale tamojšie pomery prekričať nevedela. Papa Roach to dokázal.

Najhoršie bolo, keď americká mama nahnevane vyhodila pred dom dva bicykle. Americká sestra sa veľmi čudovala. Vraj mamu na bicykli nikdy nevidela. Ani neuvidí, zistili sme zakrátko. Matka na nás začala mávať a kričať, aby sme rozhýbali tučné zadky a šli sa aspoň na hodinu bicyklovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite