Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prvá zvestovateľka

.christoph Schönborn .stĺpčeky .slovo kardinála

Ráno prvého dňa v týždni, ešte za tmy, prišla Mária Magdaléna k Ježišovmu hrobu a videla, že kameň je od hrobu odvalený. Takže to prvé ráno po Veľkej noci stojí v popredí udalostí práve táto žena.

Prvá zvestovateľka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

ona je prvou osobou, ktorá videla Ježiša opäť živého. Ona je prvou svedkyňou jeho zmŕtvychvstania. Ona je prvou zvestovateľkou radostnej správy: Ježiš žije! Nie je viac v hrobe! Vstal z mŕtvych! Táto žena sa teda volá Mária, tak ako Ježišova matka. Pochádzala z mestečka na brehu Genezaretského jazera, z Magdaly.

Kto bola táto žena, ktorá v dejinách kresťanstva hrá takú jedinečnú rolu? Právom je nazývaná apoštolkou apoštolov, pretože Ježiš jej dal úlohu ísť za vystrašenými apoštolmi a priniesť im tú najdôležitejšiu správu: že vstal z mŕtvych a žije. A z tohto posolstva žije naša viera, pretože keby Kristus nevstal z mŕtvych, potom by bola naša viera prázdna, ako povedal apoštol Pavol. Potom by sme márne dúfali, že raz premôžeme smrť. Potom by smrť Ježiša bola iba tragickým koncom jedného idealistu, stroskotaním jedného zlepšovateľa sveta. Potom by na jeho pohrebe bola pochovaná aj naša nádej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite