Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tri zastavenia Veľkej noci

.brat Filip .stĺpčeky .slovo františkána

V čase veľkonočných sviatkov sa vždy odohrá zopár udalostí, ktoré mi zvláštne zadefinujú tento čas. Zvonka sa javia triviálne, no vnútri nesú dosť matérie na premýšľanie.

Tri zastavenia Veľkej noci Natália Ložeková / natalialozekova.sk

zastavenie prvé

Pred pár dňami to bola krížová cesta s mojimi žiakmi – maturantmi – cez centrum Trnavy. Dohodli sme sa, že v rámci pôstu pôjdeme darovať krv ľuďom, ktorých asi nikdy nestretneme. Naplánovali sme si aj jarné čistenie miestneho potoka. To sme zatiaľ nestihli. V pláne bola aj povinná jazda: spoločná krížová cesta u nás v kostole. Lenže tu sa zrodil nápad urobiť tú krížovú cestu naprieč Trnavou. Zadovážil som takmer deväťdesiat kilogramov ťažký kríž. Napísali sme naň zvislo i vodorovne vetu „Sú priania, ktoré nemôže splniť nijaký človek“ a s mikrofónom a výkonným reproduktorom sme vyšli do ulíc. Ešte predtým som upozornil mladých na možné problémy, provokačné reči, možno aj pľuvance. 

„Každý deň máme predsa do večnosti bližšie než ďalej.“

Prosil som ich, aby zachovali pokoj aj pokoru, veď aj na Ježiša pľuli.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite