Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V triede sestry Hermany: Knihy

.sestra Hermana .stĺpčeky .v triede sestry Hermany

Existuje čosi ako školské klišé. Keď je október, robia sa všade po školách besiedky ako prejav úcty k starším. A keď je marec, tak sa jednoducho robia besedy so spisovateľmi. 

V triede sestry Hermany: Knihy Natália Ložeková / natalialozekova.sk

no urobte zaujímavú besedu pre študentov, ktorí majú prečítané krížom-krážom všetko možné a zároveň tak, aby ste v triede dokázali zaujať čo najviac a najlepšie.

Nuž, pozvali sme teda troch hostí. Lebo jeden je síce dosť, ale z troch už predsa musí aspoň jeden osloviť. Preto sme pozvali troch – Veroniku, Samuela a Valentínu. Všetko bolo rôznorodé – témy, ich knihy, vek spisovateľov, prístup k študentom. Musím úprimne povedať, že sme ich vyšťavili.

„Požiadali sme študentov, aby knihy, ktoré majú prečítané a chceli by ich posunúť ďalej, priniesli.“

Ťahali celý deň od štyroch do šiestich hodín denne. Pomaly im už odchádzal hlas. To, čo však neodchádzalo, boli nápady, chuť komunikovať, mať osobný záujem o študenta. Boli momenty, keď zazvonilo a učitelia museli ukončiť besedu, lebo študenti ani nepočuli zazvoniť. Alebo mali voľnú hodinu a prišli sa opýtať, či by mohli vstúpiť do triedy, kde je práve beseda. Bol to dobrý výber! Pre študentov, pre ich smerovanie, pre ich rozvoj. Niekomu bolo ľúto, že nepočul všetko, inému sa zdala aj 45-minútová hodina málo. A boli aj takí, čo povedali, že to bolo síce zaujímavé, no oni nie sú cieľovka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite