Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sú všade medzi nami

.vladimíra Marcinková .stĺpčeky

Všimli ste si, že všetky deti veria na superhrdinov? Nielen veria, ony ich zbožňujú. Spiderman, Batman, Ironman, Nindža korytnačky. Nosia ich na tričkách, pyžamách, napodobňujú ich, zbierajú ich postavičky, pozerajú o nich rozprávky. Ani ja som ako dieťa nebola iná.

Sú všade medzi nami Natália Ložeková / natalialozekova.sk

mám sedem rokov a v televízii je najväčším hitom Superman. Všetky deti obdivujú jeho, ale ja obdivujem jeho frajerku, Lois Laneovú. Je to nebojácna novinárka, ktorá píše o tých najnebezpečnejších kauzách a ide jej o život. Je môj idol. Aj ja budem novinárka. Superman jej vždy v poslednej chvíli zachráni život a Lois vydá tú najexkluzívnejšiu reportáž z miesta činu. Vďaka nej sa celé mesto vždy dozvie, čo sa stalo. Odhaľuje páchateľov, prináša exkluzívne informácie, nebojí sa riskovať život.“ Zaznamenala si sedemročná Vladimíra, ktorá mala už vtedy v superhrdinoch jasno. Superschopnosť – pravda a odvaha.

„Dvadsaťsedem  rokov. Toľko bude mať naša republika o dva roky, v čase riadnych parlamentných volieb.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite